15 juni 2016
19:00

Munktorps BK

Referat: Fagersta Södra IK - Munktorps BK

Wille Klasén blev stor matchhjälte när han nickade in segermålet i den 92:a minuten. Södra tog sin 6:e raka seger i serien då man vände ett 0-1 underläge till seger med 2-1. Södra tar tag i kommandot direkt och skapar ett par lägen i inledningen där Jocke Larsson var nära att nicka in en hörna men bollen smet strax utanför. Södra fortsatte att vara det spelförande laget utan att skapa några jättechanser, närmast var Wille som hade ett skott som räddades på mållinjen. I stället så är det Munktorp som gör mål i sitt första anfall då man nickar in bollen efter ett inlägg från vänster detta sker i minut 22. Södra fortsätter att föra spelet men har förtvivlat svårt att skapa nå heta chanser. närmast är Wille som skjuter utanför i ett bra läge. Munktorp håller undan till 0-1 ledning i paus.

Andra är precis som den första där det är Södra som har boll och Munktorp som kontrar och det är Munktorp som har dem giftigaste lägena men Södras MV Daniel Hedlund får briljera med ett par vassa räddningar. Södra får sin stora kvitteringschans i den 75:e minuten då Johannes Körkkö blir fälld i straffområdet och fram stegar Jimmy Jönsson för att sätta den som han brukar men målisen räddar Jimmys straff. Just då trodde nog många på Onsjövallen att Södra skulle bli poänglösa den här kvällen. Men Södra vägrar att ge sig och krigar sig in i matchen då skyttekungen Emil Zoltek slår in kvitteringen i den 80:e minuten passning Wille Klasén. Direkt efter avspark efter målet så skapar Munktorp en hörna som är nära att resultera men Helge styr ut bollen till en ny resultatlös hörna. Södra satsar allt framåt i slutkedet och lyckas också få in segermålet i matchens absolut sista anfall. Zacke Ström slår in en hög boll in i straffområdet där Wille Klasén vinner höjddduellen med Munktorps målvakt och nickar in segermålet. Domaren blåser av matchen direkt efter målet. Seger och fortsatt tätkänning för Södra. Det här var ingen bra match utav Södra då man hade ett stort bollinnehav men inte skapade nåra superheta chanser istället så var det Munktorp som skapade hetare chanser i sina kontringar . Bäst i Södra var Daniel Hedlund i målet som räddade oss ett par gånger när Munktorp kontrade. På mitten gjorde 14-årige Ehsan Hosaini sin bästa match i A-lagströjan och Wille Klasén var vassast framåt.